torsdag 13. januar 2011

Nibs utfordring: Jenterommet


Her kommer mitt andre bidrag til Nibs utfordring denne måneden. Her er rommet til tullemor. Også dette rommet er preget av hjemmelagde ting og lopper. 
Senga er ett bruktfunn på Finn.no. Krakken lagde morfaren til henne noen måneder før hun ble født. Kisten er også laget av morfar. Den lagde han som 14 åring, så den begynner å bli gammel. Dukkevognen fikk tullemor av oss til jul. Dynen er hjemmesydd, det samme er vinplene som henger i taket og kronen som står på hyllen. Den søte tavlen har jeg kjøpt på Frøken Fryd, en lokal butikk her hjemme.


Mailegmøblene har jeg kjøpt sånn litt etter litt. Kjøpte en del til halv pris på Frk Lande for ett år tid siden. Også fikk tullemor en god del møbler av tante, onkel og besteforeldre til jul. Så nå begynner det å fylles opp med disse møblene. Mannen i huset har planer om å lage ett dukkehus til disse kaninene snart.


Kommoden er en gammel kommode som jeg kjøpte i ungdomstiden. Den har fått ett strøk og to med hvitmaling og nye knotter.  


Lappeteppet sydde jeg i høst. Det er sydd så pass stort at det senere kan brukes på en stor seng.  


 Dukkesengen fikk jeg av min tante og onkel til syv-års dagen min. Husker så godt hvor glad jeg ble for den:) Synes det er koselig at tullemor etterhvert kan få glede av den. Jeg har sydd nytt sengetøy til den.


Bjelken i taket digger jeg! Den har vi valgt å ikke male for å skape kontrast i rommet. Synes den bryter så fint med alt det hvite. Hjertet som henger på døren er kjøpt på en lokal blomsterbutikk. Det er laget av ei lokal dame.  


Brio-komfyren er egentlig storebror sin. Den fikk han av tante og onkel til jul. Planen er at den skal stå nede i stuen. Har planer om å kjøpe inn ett lite bord og ett par stoler som skal stå i hjørnet her. 

7 kommentarer:

 1. Skjønne kontraster,duse pasteller og bjelker i taket. HERLIG vimpelrekke og utrolig fin farge på den lille skammelen :)

  Masse lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
 2. Syns dette var et utrolig flott litenjenterom ;) Liker så godt når ting er hjemmelaget og arvet og har en historie ;)

  SvarSlett
 3. Åååå det blir berre finere og finere! Skjønna ikkje at det går ann da, sia det va så koselig og fint fra før. Berre heilt nydelige barnerom! =)

  SvarSlett
 4. Very nice!
  Greetings from Bavaria
  Melanie

  SvarSlett
 5. nydelig jenterom!
  og den bjelken i taket var så fin kontrast!
  og velkommen til studio en vakker dag:)

  SvarSlett
 6. Så fint begge ungene har det =) Takk for koselig hilsen =)

  Love Kviit

  SvarSlett
 7. Nydeleg jenterom.
  Herlege fargar og fantastisk mix av gamalt og nytt.
  Du er kjempedyktig.

  SvarSlett